Snabbt bredband höjer värdet på lägenheten

Snabbt bredband höjer värdet på lägenheten

Bostadsrättsföreningar har sedan länge insett värdet av att ha fiber indragen i fastigheten. Förutom att lägenhetsinnehavarna får möjlighet till en snabb internetuppkoppling så höjer det även värdet på medlemmarnas lägenheter, då fler och fler köpare ser detta som ett stort plus eller till och med som en självklarhet i dessa dagar.

Utbyggnaden av stadsnät är en verklighet sedan länge i Sverige. Stokab som är Stockholms stadsnät och världens största öppna stadsnät av fiber, har i princip en fiberanslutning till de flesta fastigheter i Stockholm. I Göteborg är det stadens energibolag Göteborg energi som ansvarar för stadsfibern. Varje stad har på samma sätt en kommunal aktör som har tagit fram nätet för aktörer och konsumenter att använda.

Det som krävs för att som bostadsrättsförening använda sig av exempelvis Stokabs fiberanslutning är två saker:

1. Man skapar ett fastighetsnät från Stokabs husnod i källaren av fastigheten upp till alla lägenheter i fastigheten

2. Skaffar ett avtal med en operatör eller tjänsteleverantör. Detta avtal om bredbandstjänst görs oftast av bostadsföreningens styrelse.

Operatörerna erbjuder nuförtiden triple-play vilket innefattar Internet, TV och telefoni. Det kan vara smidigt att ha alla tre hos en enda aktör. Oftast blir det också lite billigare.

Vilka operatörer som erbjuder sina tjänster i de olika stadsnäten går att ta reda på genom att använda sig av Abonnemang.se som jämför bredband. Detta är en ny tjänst men på kort tid har de blivit en av de bättre i Sverige. De samlar alla bredbandsleverantörer och ger en bra översikt vilket bredband som är snabbast eller billigast. Det är många mäklare som rekommenderar dem till sina kunder som precis köpt en bostadsrätt och ska flytta in, eftersom de är oberoende och gratis att använda.

 

 

Fiberanslutning höjer värdet på bostadsrätten